Kerhonohjaajaksi?

 

Kannonkosken-Kivijärven 4H-yhdistys
 

Tarja Alainen
projektipäällikkö
040 8400 229
tarja.alainen@kannonkoski.fi

4H-ohjaajaksi sopivat niin nuoret kuin aikuisetkin. Ohjaajia työllistetään esim. kerhoihin, tapahtumiin ja leireille. Nuorimmat ohjaajat voivat toimia apuohjaajina. Kaikki ohjaajat koulutetaan. 

HUOM! Seuraava Osaava ohjaaja -koulutus järjestetään lauantaina 19.1.2019. lmoittautumiset Tarjalle viimeistään ke 16.1. joko sähköpostitse tarja.alainen@kannonkoski.fi tai wilman kautta. Kivijärvellä ja Saarijärvellä järjestetään tarvittaessa oma koulutus. 

Varsinaisista erityistaidoista on toki hyötyä, mutta ne eivät ole kaikkein tärkeimpiä.

4H-kerhonohjaajana

  • saat touhuta lasten ja nuorten kanssa
  • pääset käyttämään taitojasi ja kenties kehittämäänkin
  • opit toimimaan ohjaajana tiukoissakin tilanteissa
  • opit koko ajan uutta

Hyvän kerhohohjaajan tunnusmerkkejä

  • Innostunut ja myönteinen
  • Turvallinen ja luotettava - pitää lupaamansa asiat, kohtelee kerholaisia tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti
  • Osallistava - keskustelee avoimesti ja arvostaa kerholaiten mielipiteitä ja toiveita

Hyvä kerhonohjaaja tunnistaa omat vahvuutensa ja heikkoutensa, Kerhonohjaajan tulee myöntää ja tietää, ettei hän tiedä ja osaa kaikkea. Asioita voidaan opetella ja tutkia yhdessä kerholaisten kanssa.

Miten mukaan?

4H-kerhonohjaajaksi pääset helposti - otat vain yhteyttä yhdistykseemme. Voit soittaa tai lähettää sähköpostia.

Mikäli et tiedä, millaista kerhoa haluaisit pitää, ei sekään ole ongelma.  Voit esimerkiksi tulla mukaan ohjaamaan jotakin jo olemassa olevaa kerhoa, vaikkapa "apuohjaajana", jolloin helposti pääset tutustumaan siihen, millaista kerhojen ohjaaminen onkaan ja saat samalla vinkkejä kokeneilta kerhonohjaajita.

Toisaalta, jos sinulla on jo jokin harrastus, kuten lemmikit, kokkaaminen tai jokin liikuntalaji, voisit tiedustella mahdollisuutta perustaa uusi kerho.

Kaikkien 4H-kerhojen ohjaajien apuna on luonnollisesti muut paikkakuntasi kerhonohjaajat, toiminnanjohtaja, projektipäällikkö sekä 4H.fi -sivujen apumateriaalit.